PRP θεραπεία

PRP θεραπεία

 

 

 Όταν η τεχνολογία συναντά τη φύση, η ιατρική υποκλίνεται σε ένα κοσμητικό θαύμα!

 

Η πλέον εξελιγμένη τεχνική μέθοδος γνωστή ως PRP (Platelet Rich Plasma), δηλαδή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, είναι μία από τις πιο σύγχρονες και ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπείες με ποικίλες εφαρμογές. Η φιλοσοφία της θεραπείας PRP βασίζεται στην αρχή της δράσης των αιμοπεταλίων, τα οποία μετά από ένα τραυματισμό του δέρματος αρθροίζονται στην περιοχή του τραυματισμού απελευθερώνοντας ειδικούς αυξητικούς παράγοντες. Αυτές οι εξειδικευμένες πρωτείνες ρυθμίζουν τη φλεγμονώδη αλληλουχία και κατευθύνουν τη διαδικασία της επούλωσης. Επομένως κατά την εφαρμογή του PRP, τα αιμοπετάλια λειτουργούν ως ένα αντιμικροβιακό πλέγμα έναντι σε κάθε τραυματισμό του δέρματος, δρώντας καταλυτικά στην αναγέννησή του. 

 

Στην Δερματολογία το PRP εφαρμόζεται με εμφανή αποτελέσματα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμο, το ντεκολτέ ή το κρανίο και έχει ενδείξεις στις ακόλουθες δερματολογικές καταστάσεις :

  • Πρόληψη της γήρανσης του δέρματος, της φωτογήρανσης και της  δερματικής ελάστωσης
  • Εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων – Βελτίωση των πιο βαθιών και μόνιμων
  • Εξομάλυνση ουλών και σημαδιών ακμής
  • Αναστροφή τριχόρροιας: Στην περίπτωση αυτή η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP δρα καταλυτικά στον περιορισμό του ρυθμού της τριχόπτωσης, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του τριχωτού της κεφαλής.

 

 

Ειδική χαμηλότερη τιμή

για μία περιοχή που θα επιλέξετε:
99€ ανά συνεδρία
από αρχική 140€

Τρόπος εφαρμογής:
Κατά την εφαρμογή της PRP μεσοθεραπείας, ο Δερματολόγος λαμβάνει με σύριγγα μικρή ποσότητα αίματος, όπως στις εξετάσεις αίματος. Στη συνέχεια το αίμα τοποθετείται σε ειδικά φιαλίδια και γίνεται φυγοκέντρησή του, ώστε να επιτευχθεί η συλλογή αιμοπεταλίων σε μικρό όγκο τα οποία υφίστανται ειδική επεξεργασία, με τελικό προϊόν το συμπυκνωμένο πλάσμα του ασθενούς, σε συνδυασμό με τον ορό του αίματος, τα οποία ενεργοποιούνται πριν χρησιμοποιηθούν.

Στη συνέχεια εγχύονται τοπικά στο πρόσωπο με τη γνωστή μέθοδο της μεσοθεραπείας (microneedling). Το PRP είναι μία ανώδυνη διαδικασία, που διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, αξιοποιώντας όλους τους αυξητικούς παράγοντες που διαθέτει ο ίδιος ο οργανισμός, σε συμπυκνωμένη μορφή. Έτσι το PRP προσδίδει στο δέρμα μία εξαιρετική ώθηση για ανάπλαση, γεγονός που το ξεχωρίζει από τις μέχρι τώρα δημοφιλείς μεθόδους, όπως η έγχυση υαλουρονικού οξέως!

 

 

 

 

 

 

 

*Ενημεώστε τον γιατρό για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε πριν από κάθε κοσμητική θεραπεία.
*Ο χρόνος και η ποιότητα των αποτελεσμάτων κάθε θεραπείας διαφέρουν σε κάθε άτομο.